Tanévkezdés

Tanévkezdés

Tisztelt Szülők!
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket a 2024-25-ös tanév kezdetén. Az alábbiakban szeretném Önöket tájékoztatni a tanévkezdéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

Tanévnyitó ünnepély

A Zimándy Ignác Általános Iskola 2024-2025-ös tanévének évnyitó ünnepélye 2024. szeptember 2-án (hétfőn) 8 órakor lesz a sportcsarnokban.

Gyülekezés ünneplő ruhában az osztálytermekben 7:30-tól.

Első tanítási nap

Az első tanítási napon (szeptember 2-án) osztályfőnöki órákat tartunk. Témájuk: házirend ismertetése, balesetvédelem, tankönyvosztás, órarend.

  • Az első évfolyam 10:30-ig
  • a második évfolyam 10:40-ig
  • a harmadik-negyedik évfolyam 11:00-ig
  • a felső tagozat (5-8. évfolyam) 11:30-ig tartózkodik az iskolában.

Kérem, hogy aki ezen a napon délutáni ügyeletet igényel gyermekének, augusztus 29-ig e-mailben jelezze ezt az osztályfőnöknek.

Tankönyvosztás

A tanulók a tankönyveiket az első tanítási napon (szeptember 1-jén) az osztályfőnökeiktől kapják meg. A 2024-2025-ös tanévben iskolánk minden tanulója ingyenesen kapja a tankönyveit.

Az 1-2. évfolyam tankönyvei nem tartós könyvek, így azokat a tanév végén nem kell majd visszaadni.

A 3-8. évfolyam tankönyvei tartós tankönyvek, az iskolai könyvtár leltárában vannak, ezért ezeket a tanév végén vissza kell majd hozni az iskolába. A könyvtári állományba kerülő könyvekbe pecsétet teszünk, kérjük, hogy a pecsét megfelelő helyére írják be a tanévet, gyermekük nevét és osztályát. A tartós tankönyvekbe nem lehet írni, ha a tankönyv megrongálódik, a tanév végén új tankönyvet kell beszerezniük és leadniuk.

Iskolai étkeztetés

Az iskolai étkezést 2024. szeptember 3-tól (keddtől) lehet igénybe venni.

Az iskolai étkeztetés megrendelését a Törökbálinti Városgondnokság végzi. A 2024-2025-ös tanévtől változás lesz az étkezés megrendelésében. Ezzel kapcsolatban a következő tájékoztatást kaptuk a Városgondnokságtól (ezt már korábban is elküldtük e-mailben Önöknek):

„Szeptembertől a törökbálinti iskolákban

  • új étkezési programra térünk át, nem az eddig megszokott Etelka-portálon lehet rendelni
  • a Mátra Party Kft. szolgáltatja az étkezést.

Az új étkezési programhoz bekértük a szülőktől az aktuális adatokat, elérhetőségeket, nyilatkozatokat.

Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy a tájékoztató elolvasását, az adatfelvételi lap beküldését nem csak az új étkezőktől, hanem azoktól is kérjük, akik eddig is az iskolában étkeztek, és továbbra is szeretnék igénybe venni a szolgáltatást.

Tehát aki szeretne a gyermekének étkezést igényelni, és eddig még nem adta le az adatfelvételi lapot, küldje el, ezeket is folyamatosan fel fogjuk dolgozni.

Bármikor csatlakozhatnak az étkezéshez, tehát akár hónap közben, év közben is elküldhetik az igénylést.” Kérdés, probléma esetén kérem, keressék Szalma Istvánné ügyintézőt, a következő elérhetőségeken:

 tel: 06 23 338150/151/583 m
 e-mail: szalma.istvanne@torokbalint.hu

Parkolás

Kérem, hogy az iskola környékén a parkolással kapcsolatos közlekedési szabályokra fokozottan figyeljenek, a Kresz szabályait tartsák be, a kapubejárókat ne használják parkolás céljára!

A Zimándy Ignác Általános Iskola minden tanulójának sok sikert, jó egészséget kívánok a 2024-2025-ös tanévben!

Törökbálint, 2024. augusztus 26.   

                                                                           Lengyelné Tóth Ágnes                                                                                      igazgató