Főoldal Iskolai élet Mindennapjaink

Mindennapjaink

Sportvetélkedőre készülünk: Játsszunk az Arénában!

Az Aréna Törökbálint pénzdíjas sportvetélkedőt szervez decemberben a környező iskolák között. Iskolánk 1-4. évfolyama is képviselteti magát a megmérettetésen.
A gyerekek és pedagógusok nagy lelkesedéssel készülnek a versenyre.

Az Önök támogatására nélkülözhetetlen a sikerhez!

Kérem, minél többet és többen lájkolják az iskola FACEBOOK oldalán megjelent, iskolai sportéletünket bemutató albumot!

A szervezők ezeket értékes pontokra váltják a versenyen (a legtöbb lájkot kapott fotót 20 ponttal jutalmazzák).
Szeretettel várunk mindenkit szurkolni az Arénába december 10-én, 9-12 óráig!

A mozgás mindennapjaink fontos része, átszövi iskolai életünket. Ezeket a felejthetetlen pillanatokat igyekeztünk megörökíteni fotóinkon. Kérjük, lájkolják/lájkoljátok az albumot, hogy a Játsszunk az Arénában! decemberi, iskolák közötti megmérettetésén minél több pontot gyűjthessünk iskolánknak!

Hajrá Zimi!!!

 

Matula bácsi a Tó-parknál

Fekete István: TÜSKEVÁR c. regényével kezdtük az irodalom órákat az osztályomban. Az eredeti helyszín nagyon messze van, de tó és nádas, törökbálinti „berek”a Tó-parknál található. No, meg egy Matula bácsi, aki az én húgom férje, sőt gyakorló horgász.

Bővebben...

 

Zimándy híradó e02

 

Zimándy híradó e01

 

Kopjafaállítás a Nyerges - tetőn

2016. augusztus 21-én a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor Általános Iskola nevelőtestületével közösen kopjafát állítottunk a Nyerges - tetőn.
A kopjafát Balázs István faragta.

A videó lejátszása Internet Explorer böngészővel ajánlott

 

Szüret a Meleges-hegyen

Szeptember 29.-én Szent Mihály napján szüretelni volt a harmadik évfolyam. Azt mondja a kalendárium, ezen a napon, ha még itt vannak a fecskék, hosszú ősz lesz. Számadást kellett adniuk a pásztoroknak a nyájról, ha összebújtak az állatok este az ólban, azt jósolták, hosszú lesz a tél. Sőt búcsút, vígasságokat is tartottak ilyenkor. No, gondoltuk, nekünk is legyen emlékezetes ez a nap! Buszokkal mentünk Neszmélyre, négy osztály, szülőkkel, tanítóikkal.

Csodálatos idő, szőlőhegyek, és gazdag program várt ránk. A Meleges-hegy tetején a Hilltop szőlős gazdája István bácsi már várt minket. Vödrökbe szedtük a szőlőt, aztán osztályonként bogyóztuk,,csömöszöltük, préseltük. Megkóstolhattuk a préssel kifacsart édes szőlőlét, a mustot,a gazda töltögette a lopó segítségével. Ezután volt a finom meleg ebéd az étteremben ahol a rántott csirkemell, hasábburgonya mellé bodzaszörpöt is kaptunk. Még jutott idő játékra is a füves park játszóterén. Mivel tanulmányi kirándulás volt még napokig írtunk, rajzoltunk erről a szüretről.

KÉPEK

                                                                               A harmadik évfolyam

 
További cikkeink...