Főoldal Eredmények

Eredmények

Zimándysok a csúcson

Ismét Pest megyei, országos és Kárpát-medencei eredményekkel büszkélkedhetünk

Megint kitettek magukért a Zimándy Ignác Általános Iskola diákjai, hiszen nehezebbnél nehezebb, igazán rangos tanulmányi versenyeken bizonyították felkészültségüket, rátermettségüket az elmúlt időszakban.

Április elején rendezték meg a Teleki Pál Kárpát-medencei földrajz–földtan verseny megyei fordulóját, amelyen Hadházi András hetedikes tanuló bejutott a Kárpát-medencei döntőbe. A május 12-én sorra került háromnapos kihíváson, melynek szervezője a Magyar Természettudományos Társulat volt, végül nagyon ügyes versenyzéssel harminc résztvevő közül a 9. helyet szerezte meg. Felkészítő tanára Kárpátiné Hesz Teréz volt, csakúgy, mint Csépány Dóra hatodikos diáké, aki a Tudásbajnokság Pest megyei fordulóján természettudományból elért első helyezésével öregbítheti az iskola hírnevét a június 1-jei, Szegeden megrendezendő országos döntőn. Csépány Dóri a Kaán Károly környezeti és természetismereti verseny megyei fordulójában is első helyezett lett; ezt a nehéz, sok felkészülést igénylő versenyt ötödikes–hatodikos gyerekeknek hirdetik, és megyénként csak egy tanuló jut tovább május 24–25–26-i országos megmérettetésre.

Magyar nyelvből is szenzációs eredményekről számolhatunk be: Rajeczky Csenge, aki a Bendegúz NyelvÉSZ Pest megyei első helyezettjeként korábban kivívta magának az országos döntőben való részvétel jogát, harmadik lett a május 11-én megrendezett végső fordulóban, egyetlen pontot veszítve, a két első helyezett mögött. Csenge közben tanára, Helfrich Judit segítségével gőzerővel készül a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny május végi Kárpát-medencei fordulójára is, amelyen azért indulhat el, mert – ahogy arról már tudósítottunk – márciusban megnyerte a Pest megyei döntőt. És június 1-jén a Tudásbajnokság országos döntőjén ugyancsak bizonyíthat, hiszen oda is bejutott… Szorítunk neki!

Nagy öröm, hogy ilyen eredményekről számolhatunk be, és további sikereket kívánunk a tanulóknak és tanáraiknak sok szeretettel.

 

 

Kaán Károly országos környezetismereti verseny eredménye

Kaán Károly XXVII. Országos Természet- és Környezetismereti verseny középdöntőjében

Csépány Dóra 6.a. megyei első lett, bekerült az országos döntőbe.
A verseny május végén lesz Mezőtúron. Ugyanitt Rajeczky Csenge 6.a. megyei 3. helyezett!
 
Felkészítő tanár: Kárpátiné Hesz Teréz
Gratulálunk!
 

Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz- és Földtan verseny

Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz- és Földtan verseny múlt hétvégi megyei döntöjében Budaörsön Hadházi András 1. helyezett lett, így részt
vehet az országos döntőben májusban.

Ugyanitt a Megyei Biológia Szaktárgyi versenyen:
Regula Emma 8.a. 2. helyezett
Dalnoki Janka 8.a. 3. helyezett

Fekete Marcell 8.a. 8. helyezett lett.

Felkészítő tanáruk: Kárpátiné Hesz Teréz

JankaEmma

 

Pátyi területi vers és prózamondó verseny

Vers:

  • Fekete Léna 2.a   III. helyezés, felkészítő tanár: Hegedüsné Garda Éva
  • Szabó Nándor 3.d   I. helyezés, felkészítő tanár: Lantosi Istvánné

Próza:

  • Lauer Liza 2.a   II: helyezés, felkészítő tanár: Hegedüsné Garda Éva
  • Jakab Dóra 5.d VI.helyezés, felkészítő tanár: Kárpáti Mária
paty300
 

Zimándys siker a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen

2019. március 30-án, szombaton tartották a címben említett verseny Pest megyei fordulóját a Biatorbágyi Általános Iskolában. Mint az ünnepélyes megnyitón elhangzott, e rangos megmérettetést immár több mint két évtizede rendezik meg, azzal az általános céllal, hogy a diákokban felébresszék és erősítsék az anyanyelv szeretetét, valamint hogy a résztvevők helyesírási készségét, ismereteit gazdagítsák, bővítsék, kreativitásukat fejlesszék. Az idei iskolai fordulón a Zimándy Ignác Általános Iskolából két tanulónak is sikerült továbbjutnia a Pest megyei döntőbe, azonban csak egyikük, Rajeczky Csenge tudott végül elmenni a szombati versenyre. Ott viszont elhozta korosztályában, a hatodik évfolyamon az első díjat – és ezzel bejutott a híresen nehéz helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjébe! Csengének nem ez az első jelentős eredménye magyar nyelvtanból ebben a tanévben (sem): márciusban első lett a NyelvÉSZ Pest megyei fordulóján, valamint szép teljesítményével kiérdemelte az Arany János anyanyelvi verseny országos ötödik helyezését is. A versenyekre való felkészülésben tanára, Helfrich Judit segítette és segíti őt.

Csenge nagyszerű eredményéhez sok szeretettel gratulálunk, rendkívül büszkék vagyunk rá, és kívánjuk, hogy a fináléban is legalább olyan ügyesen szerepeljen, mint azt az odáig vezető hosszú úton láttuk tőle.

20190401 115227-350

 
További cikkeink...