Főoldal Iskolai élet Bokréta Aktuális

Bokréta

Bokréta nyári tábor

Kedves Táborozók, Kedves Szülők!

Közeledik a táborba indulás időpontja.

/Időpont: jún.23-jún.28.
Helyszín: Szigetmonostor, Regatta Szabadidőközpont, Parti út 16.
Főépület/

A beköltözés23-án 14 órától kezdődik. Érkezés egyénileg.

Erre a napra étkezést még nem rendeltünk, legyenek szívesek valami kis uzsonnát és vacsorát csomagolni gyermeküknek.

Tábori felszerelés

Ruházat:
A szerepléshez a lányoknak fehér póló, titok zokni vagy testszínű harisnya, tánc vagy ünneplő cipő /ezt esetleg a próbákon is használják/, a fiúknak iskolai ünneplő nadrág vagy fekete vászon nadrág, cipővel együtt. /Akinek semmiféle ilyen lábbelije nincs, még csütörtökön vagy a tanévzárókor jelezheti!!!/

A lányok próbaszoknyát kapnak /akinek van sajátja, természetesen hozhatja/, ebben lesznek a záróműsoron is. A szoknya alá rövid-hosszú sztreccsnadrág/-ok/ vagy sort szükséges! /Egy kevés szokott lenni!/
Kérünk megfelő számú hajgumit, csatot is csomagolni!
A fiúk próbálhatnak bermudákban is -a nadrág rugalmas legyen,tegye lehetővé a lábak felemelését(!), az oktató hosszú nadrágban esetleg melegítő nadrágban szokott próbálni/.

A próbákon zárt cipőt kell viselni, az lehet a fellépő cipő, esetleg tornacipő is.
A szokásosnál több póló szükséges, a hűvös estékkel számolva hosszú nadrágot /nadrágokat/és hosszúújjú melegebb felsőt is kell hozni.
Fürdőruha, „úszó”játékok, segédeszközök, naptej, esetleg földre tehető strandtörülközö
Szükséges tisztálkodó felszerelés /papucs a zuhanyozáshoz/.

Egyéb: kulacs, POHÁR, jegyzetfüzet, írószer, szúnyogriasztó

Játék- és sportszerek: A szabadidőben a gyerekek játszhatnak, labdázhatnak. Ehhez lehet társasjátékokat, kártyát, kisebb sporteszközöket hozni.

 

Értékeket ne hozzanak magukkal /legfeljebb telefon, fényképezőgép/.
A kapcsolattartást igény esetén megoldhatjuk az én telefonomról /pl. a szokásos visszahívással/.

 

Mobiltelefon: Szeretnénk a tábor idejére a telefonhasználatot korlátozni. Megpróbáljuk „becsületkasszával”, és, ha nem megy beszedéssel, és időszakos kiosztással. /Ez az elképzelés még alakítás alatt van./

 

Zsebpénz: A tábor ideje alatt a folyadékpótlásra folyamatosan teát főzünk, illetve ásványvizet vásárolunk. /Ennek ellenére A gyerekek bármennyi pénzt el tudnak költeni/
Kétszer-háromszor elmegyünk boltba, büfébe. itt vásárolhatnak a gyerekek ezt-azt.

Fürdés

A tábor közvetlen Dunaparttal rendelkezik, ami szerencsére egy mellékág. Nagyon remélem, hogy az idő olyan lesz, hogy tudunk fürdeni.

Kérek mindenkit, pár mondatban írja meg ez irányú elképzeléseit az utazási nyilatkozat alatt!

/ pl.: gyermekem jó úszó, mélyebb vízben is biztonsággal úszik -én azért akkor sem engedem ellenőrzés nélkül;
gyermekem jól úszik, de csak ott lehet, ahol a lába leér;
gyermekem csak úszósegédeszközzel mehet a vízbe;
gyermekem csak a kis vízben tartózkodhat; stb.../

Természetesen 18 év alatt felügyelet nélkül SENKI nem mehet a vízbe!
Az úszás felügyeletét első sorban én fogom ellátni.

A fürdési szabályok betartásával kapcsolatban nagyon szigorú leszek! /Tulajdonképpen egyszer sem lehet büntetlenül megszegni. Nagyobb vétség a táborból való hazaküldését jelentheti az illetőnek.

Egészségi problémák
Kérek mindenkit, hogy egy szülői egészségügyi nyilatkozatot töltsön ki, és a gyermek hozza magával a táborba!
Rendszeres gyógyszerszedés esetén annak nevéről és szedési utasításáról is értesítsenek.

Étkezés
A szabadidőközpont napi háromszori étkezést biztosít számunkra.
Szokásosan pótolunk napi 2-3-szor /tízórai, uzsonna, „estike”/, valamint a folyadék pótlásra teát főzünk. Ha valaki tud, bátran hozzon lekvárt, zsírt, mézet, teát, cukrot, ... -ha van otthon elfekvő készlet.

Táborzárás
Az idei tábort is egy rövid műsorral és közös táncolással zárnánk. /Sajnos idén ez nem lehet olyan tartalmas, mint Mátrafüreden, mivel nálunk zenészek nem lesznek, táncosok is csak mi leszünk./
Tervezett kezdési időpont: o6.28., péntek 15 óra

A haza utazás is egyénileg történik. Kérem, még egyszer nyilatkozzanak arról, hogy személyesen jönnek el vagy megbeszélték, hogy ki viszi haza gyermeküket!

Aki még nem fizette be a teljes tábordíjat, kérem, június 14-ig küldje be a maradékot!

 

Megemlékezés az 1848-as szabadságharcról

Az idei iskolai megemlékezésünk attól volt különleges, hogy áthatotta a mozgás.
Volt benne gyerekjáték, izgalmas csatajelenet, a lányok csárdással búcsúztak párjaiktól, a csatába menő fiúk virtuskodása, bevonuló verbunkja mind-mind jól megalkotott mozgássor volt. És a táncosok helytálltak. Mindenek előtt a felsős Bokrátások, külön kiemelve a fiúk munkáját, az 5.a-sok, akik az osztrák katonák bőrébe bújtak, és nem utolsó sorban a 3.d-sek, akik a keretjátékot játszották. Ügyesek voltak az énekesek is: Bálint Boglárka, Kőszegi Bence és Rajeczky Csenge. Köszönet a 4.d-nek és az énnekarnak a besegítésért.
A sok szereplőt mozgató műsor első sorban az összeállító, és a koreográfiákat készítő Nemecsek Levente Sándor munkáját dicséri. Segítői voltak ebben Bálint Emese és Lantosi Nóra tanárnők. Köszönet a zenei kiséretért Tóthné Pfeffer Lillának

 

Újévköszöntő Bokréta

Január 4-én a Bokréta Tánccsoport Újévköszöntő táncházat tartott. A földszínti folyosót már 4 órától a készülődő táncosok nyüzsgése töltötte be, a díszterem izgatott szülőkkel, rokonokkal volt tele.
A Program bemutatóval kezdődött. Ildikó néni KisBokrétásai Énekes betlehemest, az ötödik-hatodikosok Regölős táncot, a NagyCsapat pedig Ördöngösfüzesi csárdást mutatott be. A bemutató táncokat a nézők nagy tapssal fogadták.
Az este táncházzal folytatódott. A díszteremben Levente bácsi a nagyobbakat táncoltatta. A szatmári, szilágysági táncokat a kisebbeknek egz kis meyőségi tanítás követte, ezalatt a nagyobbak már önállóan vígan ropták.
Az ifjabb korosztály a táncteremben vonult, ahol Ildikó néni vezetésével szinte kirúgták a terem oldalát, alig férve el benne nagy bulit csaptak szülők, gyerekek együtt. 

Most álljon itt néhány résztvevő véleménye:

Az újév köszöntő előadást nagyon élveztem mert az egyik kedvenc táncomat a füzesit táncoltuk. Előadás után a táncházban együtt táncoltam a kisebbekkel és a szülőkkel. Jó volt, hogy olyan táncokat is táncoltunk amiket már régen tanultunk.
Szüleim húgommal másik teremben ropták láthatóan élvezettel.
Jó volt a hangulat és sok vicces kép és videó készült a fellépés előtt és a táncház alatt is. (Hanga)

Uu, én nagyon jól éreztem magam, nagyon jól esett együtt lenni a többiekkel. Felszabadultakvoltunk, annak ellenére, hogy késő volt, és egy tanítási nap már a hátunk mögött volt. (Anya most azt mondja, hogy neki is nagyon tetszett az együtt táncolás, hogy tökre összehozta az embereket.) (Blanka)

 

Nyolc éve ballagtam el a Zimándyból, már egyetemista vagyok, de Ildikó néni utánozhatatlan személye és a tánc, még mindig visszahúzza oda a szívem.

 

Így volt ez a legutóbbi pénteken is, amikor elmentem megnézni a bokrétások újévi előadását. Nosztalgiázva néztem végig, ahogy a kicsik és a visszajáró nagyobbak is lelkesen álltak a jó öreg Díszterem színpadára.

 

A legjobb az az egészben, hogy itt nem a tökéletesség a lényeg, hanem az, hogy mindenki énekeljen jó hangosan, a figuráknál ugorjon olyan magasra, amilyenre csak tud, mosolyogjon és élvezze a népzenét!

 

Még jobb dolog látni, hogy a Zimyseknek mennyire jó fej szülei vannak, akik a műsor után megtöltötték a kis tánctermet és a gyerekekkel együtt, ha lehet, az előzőnél még nagyobb lelkesedéssel járták a táncokat! (Dorka)

Megismételjük!!!


 

Bokréta próbarend 18-19

Bokréta próbarend 2o18-19.

MiniBokréta 
/1-2.oszt./ csütörtök 14.oo-14.5o Jakab Judit

KisBokréta 
/2-4.oszt/ péntek 14.oo-14.5o Nemecsek Levente

KisBokréta 
/3-4.oszt/ hétfő 15.oo-15.55 és szerda14.oo-14.5o Udvarhelyi Ildikó

Bokréta 
/5-7.oszt./ kedd 14.oo-14.5o Bálint Emese és Nemecsek Levente
14.55-15.5o Udvarhelyi Ildikó és
péntek 14.oo-15.4o Udvarhelyi Ildikó

NagyBokréta
/7-8.oszt és régiek/
szerda16.oo-17.3o 
és péntek 16.oo-17.3o Udvarhelyi Ildikó

Módosítás: (2018. december 16. vasárnap, 11:08)

 

DVD-k

A legtöbb programról készítünk fevételt.

Aki szeretne magának a bármilyen fellépésekről vagy a Zimándy-záróról vagy a táborról, 3oo Ft-tal jelentkezzen Ildikó néninél és kaphat másolatot.

 
További cikkeink...