Főoldal Iskolai élet Bokréta Aktuális

Bokréta

Bokréta nyári tábor

Kedves Bokrétások és Szüleik!

Remélem, sokak érdeklődésére számot tartó híreket közlök a következő sorokban!

A nyári néptánctáborról lesz szó, amit idén mi szervezünk magunknak.

A tábor ideje június 23-28. 
Helyszíne: Szigetmonostor, Regatta Szabadidőközpont.
A Szentendrei sziget egy csendes kis ágának partján elhelyezkedő, idén felújított szabadidőközpont minőségileg kényelmesebb szállás nyújt számunkra (pl.minden szobához külön fürdőszoba tartozik, 3 rugalmas padlós táncterem áll rendelkezésünkre), és reméljük, az ellátással is meg leszünk elégedve.

Mivel úgy tapasztaltuk az elmúlt években, hogy a sok táncosra (2o18-ban 48-an voltak) kevés volt az egy oktató, idén két táncoktatóval 3 korosztályra bontva dolgozunk, és a kísérő tanárok létszáma is négyre nő.

A jelentkezési lapokat a jövő héten osztjuk, és márc.25-ig kell visszahozni.
A tábordíjat 3 részletben is be lehet fizetni. Aki igényli, a tábordíjhoz támogatást is kérhet. Az önkormányzat és az iskolai alapítvány is ad kisebb-nagyobb összeget, és támogatói jegyekből is remélünk még bevételt.

Táborzárásként egy rövid műsort tervezünk, így a tábor végén a gyerekek a szülőkkel tudnak hazajönni, az odaút még tervezés alatt van.

Szeretnénk, ha minél több táncos eljöhetne a táborba! Ez erősíti a gyerekek összetartozását is, valamint a táborban alapozzuk meg a következő évi táncokat is!

Üdvözlettel: Udvarhelyi Ildikó /táborvezető/

Módosítás: (2019. március 23. szombat, 23:08)

 

Megemlékezés az 1848-as szabadságharcról

Az idei iskolai megemlékezésünk attól volt különleges, hogy áthatotta a mozgás.
Volt benne gyerekjáték, izgalmas csatajelenet, a lányok csárdással búcsúztak párjaiktól, a csatába menő fiúk virtuskodása, bevonuló verbunkja mind-mind jól megalkotott mozgássor volt. És a táncosok helytálltak. Mindenek előtt a felsős Bokrátások, külön kiemelve a fiúk munkáját, az 5.a-sok, akik az osztrák katonák bőrébe bújtak, és nem utolsó sorban a 3.d-sek, akik a keretjátékot játszották. Ügyesek voltak az énekesek is: Bálint Boglárka, Kőszegi Bence és Rajeczky Csenge. Köszönet a 4.d-nek és az énnekarnak a besegítésért.
A sok szereplőt mozgató műsor első sorban az összeállító, és a koreográfiákat készítő Nemecsek Levente Sándor munkáját dicséri. Segítői voltak ebben Bálint Emese és Lantosi Nóra tanárnők. Köszönet a zenei kiséretért Tóthné Pfeffer Lillának

 

Újévköszöntő Bokréta

Január 4-én a Bokréta Tánccsoport Újévköszöntő táncházat tartott. A földszínti folyosót már 4 órától a készülődő táncosok nyüzsgése töltötte be, a díszterem izgatott szülőkkel, rokonokkal volt tele.
A Program bemutatóval kezdődött. Ildikó néni KisBokrétásai Énekes betlehemest, az ötödik-hatodikosok Regölős táncot, a NagyCsapat pedig Ördöngösfüzesi csárdást mutatott be. A bemutató táncokat a nézők nagy tapssal fogadták.
Az este táncházzal folytatódott. A díszteremben Levente bácsi a nagyobbakat táncoltatta. A szatmári, szilágysági táncokat a kisebbeknek egz kis meyőségi tanítás követte, ezalatt a nagyobbak már önállóan vígan ropták.
Az ifjabb korosztály a táncteremben vonult, ahol Ildikó néni vezetésével szinte kirúgták a terem oldalát, alig férve el benne nagy bulit csaptak szülők, gyerekek együtt. 

Most álljon itt néhány résztvevő véleménye:

Az újév köszöntő előadást nagyon élveztem mert az egyik kedvenc táncomat a füzesit táncoltuk. Előadás után a táncházban együtt táncoltam a kisebbekkel és a szülőkkel. Jó volt, hogy olyan táncokat is táncoltunk amiket már régen tanultunk.
Szüleim húgommal másik teremben ropták láthatóan élvezettel.
Jó volt a hangulat és sok vicces kép és videó készült a fellépés előtt és a táncház alatt is. (Hanga)

Uu, én nagyon jól éreztem magam, nagyon jól esett együtt lenni a többiekkel. Felszabadultakvoltunk, annak ellenére, hogy késő volt, és egy tanítási nap már a hátunk mögött volt. (Anya most azt mondja, hogy neki is nagyon tetszett az együtt táncolás, hogy tökre összehozta az embereket.) (Blanka)

 

Nyolc éve ballagtam el a Zimándyból, már egyetemista vagyok, de Ildikó néni utánozhatatlan személye és a tánc, még mindig visszahúzza oda a szívem.

 

Így volt ez a legutóbbi pénteken is, amikor elmentem megnézni a bokrétások újévi előadását. Nosztalgiázva néztem végig, ahogy a kicsik és a visszajáró nagyobbak is lelkesen álltak a jó öreg Díszterem színpadára.

 

A legjobb az az egészben, hogy itt nem a tökéletesség a lényeg, hanem az, hogy mindenki énekeljen jó hangosan, a figuráknál ugorjon olyan magasra, amilyenre csak tud, mosolyogjon és élvezze a népzenét!

 

Még jobb dolog látni, hogy a Zimyseknek mennyire jó fej szülei vannak, akik a műsor után megtöltötték a kis tánctermet és a gyerekekkel együtt, ha lehet, az előzőnél még nagyobb lelkesedéssel járták a táncokat! (Dorka)

Megismételjük!!!


 

Bokréta próbarend 18-19

Bokréta próbarend 2o18-19.

MiniBokréta 
/1-2.oszt./ csütörtök 14.oo-14.5o Jakab Judit

KisBokréta 
/2-4.oszt/ péntek 14.oo-14.5o Nemecsek Levente

KisBokréta 
/3-4.oszt/ hétfő 15.oo-15.55 és szerda14.oo-14.5o Udvarhelyi Ildikó

Bokréta 
/5-7.oszt./ kedd 14.oo-14.5o Bálint Emese és Nemecsek Levente
14.55-15.5o Udvarhelyi Ildikó és
péntek 14.oo-15.4o Udvarhelyi Ildikó

NagyBokréta
/7-8.oszt és régiek/
szerda16.oo-17.3o 
és péntek 16.oo-17.3o Udvarhelyi Ildikó

Módosítás: (2018. december 16. vasárnap, 11:08)

 

DVD-k

A legtöbb programról készítünk fevételt.

Aki szeretne magának a bármilyen fellépésekről vagy a Zimándy-záróról vagy a táborról, 3oo Ft-tal jelentkezzen Ildikó néninél és kaphat másolatot.

 
További cikkeink...