Főoldal Eredmények Versenyek ÚJABB KIMAGASLÓ VERSENYEREDMÉNYEK

ÚJABB KIMAGASLÓ VERSENYEREDMÉNYEK

Szeretettel gratulálunk Csépány Dóra 6. a osztályos tanulónak, aki május 24–26. között részt vehetett a Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny országos döntőjén, Mezőtúron. A versenyre A Hosszúréti-patak vízminőségének és mikrovilágának vizsgálata című kiselőadással és A mi erdőnk című poszterrel kellett készülnie, amelyeket az első versenynapon kellett bemutatnia. Ezek mellett a gyakorlati feladatok mellett rengeteg tanulnivalót kellett átvennie Dorcinak, s ő rendkívül lelkes volt mind a tanulásban, mind a terepen, szinte minden szabadidejét a felkészülésre áldozta. A szigorú zsűri minden versenyző teljesítményét pontozta. A második napon a terepgyakorlat következett, amelyen a résztvevőknek szorgalmasan jegyzetelniük kellett, majd a megszerzett ismeretekről feladatlapon beszámolniuk. Harmadnap még egy elméleti teszt várt a versenyzőkre, majd kora délután volt az eredményhirdetés, amelyen Dorcit nagyon megdicsérték, és sok, az első helyezettnek járó tárgyjutalmat is kapott. A nehéz versenyre való felkészülésben a szülei és tanára, Kárpátiné Hesz Teréz segítette őt.

Pár nappal ez után a megmérettetés után Dorci a Tudásbajnokságon is bizonyított természetismeret tantárgyból, a 6. évfolyamon: 4 hibaponttal országos III. helyezést ért el. Ehhez a sikeréhez is szívből gratulálunk! 

Eközben Rajeczky Csenge (6. a) is figyelemre méltóan teljesített a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjében, ahol a 100-ból 96,5 pontos eredménnyel végül VIII. helyezett lett. Nagyon ügyesen helytállt, kimagaslóan erős versenytársakkal tartotta a lépést, akik összesen öt országból érkeztek. Büszkék vagyunk, hogy egy ilyen kiváló helyesírású, nagy tudású tanuló jár az iskolánkba! Csenge is részt vett a Tudásbajnokság országos döntőjén, csak ő anyanyelv kategóriában lett X. helyezett, mindössze 4 hibaponttal. Az ő felkészülését is a szülei, valamint tanára, Helfrich Judit segítette. Nagyon gratulálunk Csengének is, és még sok további sikert kívánunk!

Köszönjük, hogy ilyen szép versenyeredményekkel öregbítitek a Zimándy-iskola hírnevét.