Főoldal Iskolai élet Bokréta Aktuális Bokréta hírek Újévköszöntő Bokréta

Újévköszöntő Bokréta

Január 4-én a Bokréta Tánccsoport Újévköszöntő táncházat tartott. A földszínti folyosót már 4 órától a készülődő táncosok nyüzsgése töltötte be, a díszterem izgatott szülőkkel, rokonokkal volt tele.
A Program bemutatóval kezdődött. Ildikó néni KisBokrétásai Énekes betlehemest, az ötödik-hatodikosok Regölős táncot, a NagyCsapat pedig Ördöngösfüzesi csárdást mutatott be. A bemutató táncokat a nézők nagy tapssal fogadták.
Az este táncházzal folytatódott. A díszteremben Levente bácsi a nagyobbakat táncoltatta. A szatmári, szilágysági táncokat a kisebbeknek egz kis meyőségi tanítás követte, ezalatt a nagyobbak már önállóan vígan ropták.
Az ifjabb korosztály a táncteremben vonult, ahol Ildikó néni vezetésével szinte kirúgták a terem oldalát, alig férve el benne nagy bulit csaptak szülők, gyerekek együtt. 

Most álljon itt néhány résztvevő véleménye:

Az újév köszöntő előadást nagyon élveztem mert az egyik kedvenc táncomat a füzesit táncoltuk. Előadás után a táncházban együtt táncoltam a kisebbekkel és a szülőkkel. Jó volt, hogy olyan táncokat is táncoltunk amiket már régen tanultunk.
Szüleim húgommal másik teremben ropták láthatóan élvezettel.
Jó volt a hangulat és sok vicces kép és videó készült a fellépés előtt és a táncház alatt is. (Hanga)

Uu, én nagyon jól éreztem magam, nagyon jól esett együtt lenni a többiekkel. Felszabadultakvoltunk, annak ellenére, hogy késő volt, és egy tanítási nap már a hátunk mögött volt. (Anya most azt mondja, hogy neki is nagyon tetszett az együtt táncolás, hogy tökre összehozta az embereket.) (Blanka)

 

Nyolc éve ballagtam el a Zimándyból, már egyetemista vagyok, de Ildikó néni utánozhatatlan személye és a tánc, még mindig visszahúzza oda a szívem.

 

Így volt ez a legutóbbi pénteken is, amikor elmentem megnézni a bokrétások újévi előadását. Nosztalgiázva néztem végig, ahogy a kicsik és a visszajáró nagyobbak is lelkesen álltak a jó öreg Díszterem színpadára.

 

A legjobb az az egészben, hogy itt nem a tökéletesség a lényeg, hanem az, hogy mindenki énekeljen jó hangosan, a figuráknál ugorjon olyan magasra, amilyenre csak tud, mosolyogjon és élvezze a népzenét!

 

Még jobb dolog látni, hogy a Zimyseknek mennyire jó fej szülei vannak, akik a műsor után megtöltötték a kis tánctermet és a gyerekekkel együtt, ha lehet, az előzőnél még nagyobb lelkesedéssel járták a táncokat! (Dorka)

Megismételjük!!!