Főoldal Eredmények Versenyek Rajeczky Csenge országos tudásbajnok!

Rajeczky Csenge országos tudásbajnok!

Nagy örömmel és büszkeséggel adunk hírt arról, hogy RAJECZKY CSENGE, a Zimándy Ignác Általános Iskola 5. a osztályos tanulója a Tudásbajnokság országos tantárgyi verseny „magyar nyelvtan” kategóriájában országos első helyezést ért el.

Ehhez az eredményhez Csengének számos nehéz forduló után először be kellett jutnia a megyei döntőbe, majd az ott nyújtott kiemelkedő teljesítményével ki kellett érdemelnie, hogy részt vehessen a 2018. május 26-i, szombati országos fordulón.

A Szegeden megrendezett országos döntőben azután a nehéz feladatok és a komoly versenytársak ellenére is megállta a helyét, és megszerezte a legjobbnak járó trófeát. Csenge így az ötödik évfolyamosok között országos tudásbajnok lett magyar nyelvtanból!

Jól megérdemelt győzelmét alapos otthoni és iskolai felkészülés előzte meg; az utóbbit szaktanára, Helfrich Judit irányította, nagyban arra építve, amit Csenge alsó tagozatos korában Hegedüsné Garda Éva tanárnőtől tanult.

E szép eredmény fényét az is emeli, hogy vele párhuzamosan Csenge „irodalom” kategóriában is meg tudta szerezni az országos 12. helyet.

Szívből gratulálunk e jelentős sikerekhez, és a jövőben még több ilyen értékes győzelmet kívánunk Csengének!


Z

csenge.