<<  Január 2019  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   3  4  5  6
  7  8  910111213
1617181920
212223242627
28293031   

DigitalisTemahet

penz7

határtalanul-logo

 

Office365logoOrange Web141124 microsoft badge NF

Oldalainkat 206 vendég böngészi
Főoldal Iskolánkról Erasmus+ Törökországi találkozó

Törökországi találkozó

2015. október 18-24 között a Legends Hunt című Erasmus+ projekt keretében nemzetközi tanár továbbképzésen vett részt iskolánk öt pedagógusa.
A projektben öt ország, Olaszország, Törökország, Románia, Magyarország egy – egy általános iskolája vesz részt Lengyelország vezetésével. Sajnos a projekt olasz résztvevői a politikai helyzetre való tekintettel nem vállalták az utazást. A fogadó partnerintézmény ezúttal a törökországi Bolaman kisváros általános iskolája volt. Pedagógusaik nagyon színvonalas kulturális programokkal tették felejthetetlenné közel egy hetes ott tartózkodásunkat.

A hétfő reggel a bemutatkozásokkal telt. Az első nap délelőttjén megtekintettük vendéglátó iskolánk diákjai által előadott welcome show-t, ahol nagyon színvonalas és szívélyes fogadtatásban volt részünk. Ezután hivatalos találkozóra mentünk a városházára, ahol több fontos személy is fogadott minket, köztük a város polgármestere.
Este a város oktatásügyekért felelős vezetőjével vacsoráztunk.
A második napon megismerkedtünk vendéglátóink iskolájával. Mialatt körbejártuk az intézményt több tanórára is bepillantottunk. Közben beszélgettünk a különböző nemzetek oktatási rendszereiről. A pedagógusok munkájának különbségeiről, hasonlóságairól.
A továbbiakban az iskola pedagógusai tartottak drámapedagógiai továbbképzést elméleti és gyakorlati feladatokkal angol nyelven.
Délután megtekintettük Fatsa város egyik szakközépiskoláját, ahol a diákok vendéglátás, informatika, szépség és ruhaipari képzésekben részesülnek. Az ebéden a diákok által készített ételeket fogyasztottunk, amit ők szolgáltak fel. Közben tartottak egy divatbemutatót is az általuk készített ruhákból, majd bemutatták iskolájukat. Korszerű, jól felszerelt tantermeket láttunk.
A harmadik napon Orduba mentünk, ahol megnéztük a város kulturális központját, egy napraforgó olajat gyártó üzemet és még a városi tv stúdiójának munkájába is betekinthettünk. Az alkalmat kihasználva itt projekt koordinátorunkkal egy gyors interjút is készítettek.
Csütörtökön egy gyönyörű fennsíkra kirándultunk, ahol különböző programokat szerveztek nekünk.
Pénteken az utolsó nap délelőttjén meglátogattunk egy fatsai gimnáziumot, ami a szakközépiskolához hasonlóan szintén jól felszerelt modern iskolaképét mutatta. Ebben az intézményben büszkén mutatták 50 fős kollégiumi épületszárnyukat is.
Délután a hét lezárásaként értekezletet tartottunk ahol értékeltük a hetet, minden nemzet az általa készített projektfeladatot megosztotta a többiekkel, megbeszéltük az elkövetkezendő romániai utazás néhány részletét és az addig elvégzendő feladatokat.
Este egy hajókirándulásra mentünk a Fekete – tengeren.