Főoldal Archívum

Kerekdomb futóverseny

Nehéz leírni is, felfogni is, mégis: már 20. alkalommal rendez a Kerekdomb Környezetvédelmi Egyesület a mozgás népszerűsítése érdekében futóversenyt Törökbálinton Kerekdomb-futás néven, október 18-án, vasárnap.

Mivel a fiatalok értékrendjének, szokásainak, szükségleteinek formálását különösen fontosnak érezzük, szeretnénk, ha minél több diák, családtag és dolgozó indulna a törökbálinti iskolákból. Ezért ebben az esztendőben is kiírja egyesületünk a KEREKDOMB KUPA elnyeréséért életre hívott versenyt. A vándorserleget az az iskola mondhatja magáénak ebben a tanévben, amely az 1-8. évfolyamon tanuló diákok és a (Bálint Márton iskola esetében ehhez a diáklétszámhoz arányosan számolható) pedagógusok létszámához viszonyítva több indulót vonultat fel a versenyen. Már sok esztendeje az iskola diákjainak és dolgozóinak családtagjai (testvér, szülő, nagyszülő) is támogathatják az iskolát a saját vagy az iskolába járó diák életkorának megfelelő táv teljesítésével.

A vándorserlegen kívül az egyesület 2 db kosár-labdát és 2 db foci-labdát ajánl fel a győztes iskolának díjként, mintegy 15 ezer Ft értékben. Az új serleget hatszor a Zimándy Ignác iskola nyerte, háromszor a Bálint Márton iskola hódította el a kupát. Már évek óta nagyon szoros, kiélezett a verseny. Sokszor csupán néhány induló dönt a végelszámolásnál.

A rajt október 18-én 9:00 és 9:30 között, a Munkácsy Mihály Művelődési Ház előtt lesz.

A nevezési díj diákoknak 200 Ft, nem diákoknak 400 Ft, mellyel a verseny rendezési költségeihez járulnak hozzá az indulók. Egyéni nevezési lapokon kell nevezni a helyszínen.

A távok:

  • az 2009 és 2012 között születetteknek: 0.6 km,
  • az 2008 és 2005 között születetteknek: 1.4 km
  • az 2004 és 2001 között születetteknek: 2.3 km,
  • az 2000 és 1997 között születetteknek:5.0 km,
  • az 1996-ban vagy korábban született nőknek: 5.0 km,
  • férfiaknak (a szintidő: 60 perc): 7.7 km.

Az 1965-ben vagy az előtt született hölgyek és urak senior kategóriában versenyeznek, melyet külön értékelünk!

Az útvonalak térképvázlatát a helyszínen és a futoterkep.hu oldalon tekinthetik meg az indulók. Felvezető kerékpárosok, és időszakos forgalomlezárás biztosítja a pontos és biztonságos útvonalkövetést.

Minden korosztályban (nemek szerint) az első három helyezett részesül díjazásban.

Azon célbaérkezők között, akik a saját koruknak megfelelő távot teljesítik és megvárják a sorsolást, egy trekking kerékpárt sorsolunk ki!

Fontos! A torlódás elkerülése érdekében, időben kell jönni nevezni! Esőnap nincs!
A szép évfordulóhoz méltóan szép meglepetésekkel várjuk a futókat!
A mozgásért, az élményért, a közösségért, a környezetünkért, az egészségünkért, a kupáért!!!

 

Fernengel András
elnök