<<  Január 2019  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   3  4  5  6
  7  8  910111213
1617181920
212223242627
28293031   

DigitalisTemahet

penz7

határtalanul-logo

 

Office365logoOrange Web141124 microsoft badge NF

Oldalainkat 191 vendég böngészi
Főoldal Iskolánkról Erasmus+ Erasmus+ projekt első évének eseményei (2014/15)

Erasmus+ projekt első évének eseményei (2014/15)

A tanév zárásakor a projekt munkatársai összegezték a projekt első évében történt eseményeket és eredményeket.

Iskolánk partnerintézményi, „testvériskolai” kapcsolatot létesített négy hasonló profilú (állami általános) iskolával. A tanárok betekintést kaptak a partnerországok közoktatási rendszerébe, intézményvilágába, megfigyelhették és átadhatják egymásnak bevált jó gyakorlataikat.

Hazai projekttevékenységek:

A projektbe minden érdeklődő diákot bevontunk. Az ismeretszerzésre és önkifejezésre lehetőséget adó projekt tevékenységek angol és rajz órákon, tehetséggondozó foglalkozásokon, valamint a délutáni tanulószobai foglalkozásokon valósultak meg. A gyerekek logot terveztek a projekthez, majd közös szavazással kiválasztották a projekt közös logóját, megismerték a partnerországok legfontosabb nemzeti legendáit (az olasz Romulusz és Rémusz, a román Manole Mester, a török Ergenekon, és a lengyel Jávorszarvas történetét), illusztrációkat, táblafestményeket, képregényt készítettek róluk. Saját választott mese-hőseiket (Háry Jánost és Spongya Bobot) a 4.c osztály keltette életre jelmezes video-riportban. Eközben a külföldi iskolákban a „Rege a Csodaszarvasról” c. magyar mondát olvasták a diákok angolul a projektfoglalkozásokon, amihez ők is készítettek illusztrációkat, az olasz diákok pedig képregényt.

2015. május 17-22 között Törökbálinton került sor az első olyan nemzetközi partnertalálkozó megrendezésére, amin gyerekek és tanárok is részt vettek. 16 magyar fogadócsalád 20 külföldi diákot szállásolt el. A vendégdiákok itt tartózkodásuk alatt a fogadócsaládok részéről különös figyelemben, külön programokban és élményekben részesültek, megtapasztalhatták a magyar vendégszeretetet. Napközben a nemzetközi gyerekcsapat az iskola szervezésében remek programokon vehetett részt, pl.: vetélkedők, sportversenyek, közös magyar nyelvóra és néptánc-foglalkozás; Rubik-kocka verseny, ismerkedés a honfoglaló magyarok életével a Csiki Pihenőkertben; látogatás a Tropicariumban és a Csodák palotájában; plakátrajzolás és élőképkészítés; kirándulás és bobozás Visegrádon; Városnézés Budapesten; Törökbálint nevezetességeinek megtekintése a Zimándy-s tanulók kalauzolásával. A program költségeit az Európai Unió finanszírozta, melyhez egy ajándékcsomaggal az Auchan Törökbálint is hozzájárult. A gyerekek élményeket és barátokat szereztek, megtapasztalhatták angol nyelvtudásuk értékét, melynek köszönhetően az öt országból érkezett diákok és tanárok zökkenőmentesen tudtak egymással érintkezni. Bízunk benne, hogy a gyerekek folytatják külföldi barátaikkal a kommunikációt e-mailen, skypon, vagy az általuk létrehozott facebook-csoporton belül.