Főoldal Iskolánkról Ökoiskola ÖkoHírek Tanulószoba - ÖKO – suli rajzpályázat

Tanulószoba - ÖKO – suli rajzpályázat

Zimándy, az én zöld iskolám 2020 – ban
„My GPRS”
2011. november – december

Idén is, a tavalyi évhez hasonlóan, mindkét csoportban megrendezésre került az ÖKO – suli rajzpályázat a Tanulószobán.
Az idei évben a tavalyi évhez hasonlóan ( A hely, ahol élünk 2020. ) futurisztikus témában pályázhattak a diákok.  Most a hangsúly a „zöld” kifejezésen volt. Ki – ki színesen, mások pedig fekete – fehér tervrajz alapján készítették el munkájukat.
( a képen balról: Balogh Sára, Császár Gabriella, Balogh Ágnes, Sitku Boglárka és Tóth Zsombor)

Az eredmény lenyűgöző volt:
Az I. csoportban ( 5. osztályos tanulók ) a zsűrinek ( Palkó Balázs tanár úr ) nem volt könnyű dolga, hisz nagyon sok remek rajz  született a témában. Az első három helyezett rajzai, Balogh Sára 5.a  első helyen és Császár Gabriella 5.b második helyen, ill. a harmadik helyen Sitku Réka Boglárka és Balogh Ágnes közös rajza, a legapróbb részletekig mutatja be iskolánkat 2020 –ban, ill. azt, hogy milyennek képzelik el iskolánk környezetét.

Természetesen a II. csoportban ( 6 – 8. évfolyam ) is nagy volt a konkurálás. Ebben a csoportban Pótor Anett 6. c osztályos tanulónk nyerte a megmérettetést, aki kifejezetten ÖKO – suli néven  pályázott. Toma Dániel tanuló, szintén ebből az osztályból, hasonló témában, ugyanúgy színes terv alapján II. helyezést ért el.

Tóth Zsombor, 7. c osztályos tanuló, szinte egyedüliként fekete – fehér tervével a harmadik helyen végzett.

Törökbálint, 2011. január 10.  

Izsák Bálint
Tanulószoba