Főoldal Iskolánkról Ökoiskola ÖkoHírek „Ökoiskola”címet nyert a Zimándy iskola!

„Ökoiskola”címet nyert a Zimándy iskola!

Az Ökoiskola Hálózat, az OECD-ENSI (Iskolai Környezeti Nevelési Kezdeményezések) nemzeti projektjeként 1986-ban indult útjára. Magyarországon 2000 óta működik az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet koordinálásával. 2007-ig összesen 272 iskola nyerte el az „Ökoiskola” címet.
A Zimándy iskola is pályázott, 2008. június 6-án, ünnepélyes keretek között vehettük át a cím viselésére feljogosító oklevelet a Városmajori Gimnáziumban.

Miben különbözik egy átlagos iskolától egy ökoiskola?

Egyrészt nemcsak a tanításban kell hogy érvényesüljenek a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiájának elvei, hanem az iskolai élet minden területén; másrészt az iskola elkészített egy részletes „ökoiskola” munkatervet, amelyben olyan feladatokat vállalt fel, amelyek a környezetkímélő működtetéstől kezdve a város környezeti problémáinak megoldásához nyújtott segítségen át sok-sok részfeladatot megjelölnek, amelyek az iskola tanulói számára a környezettudatos nevelést előtérbe állítják.

Milyen elonyökkel jár ez a cím az iskolánk számára?

Iskolánk 2011-ig viselheti a címet, utána ismételten pályázni szükséges a cím megújítására. Ez a cím nagyobb esélyt jelent valamennyi olyan pályázaton való indulásnál, amely a környezeti neveléssel, a fenntarthatóság pedagógiájával kapcsolatos. Iskolánk az Ökoiskolák Hálózatának tagja lett, remélhetőleg bővül hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerünk és a hálózat programjai, továbbképzései segítik szakmai fejlődésünket.

Hírek:
Iskolánk a Pest Megyei Közoktatás-FejlesztésiKözalapítvány pályázatán „Eszközfejlesztés” kategóriában 100.000 Ft összegű támogatást nyert, szelektív hulladékedények vásárlására.