logo vekop

<<  December 2018  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

ado1sz

DTH2019200

penz7

határtalanul-logo

 

Office365logoOrange Web141124 microsoft badge NF

Oldalainkat 67 vendég böngészi
Főoldal

Országos Zuglói Táncverseny

Iskolánk mazsorett csoportja a hétvégén részt vett a Budapesten megrendezett Országos Zuglói Táncversenyen. Lányaink a „Marionett” című produkciójukkal 1. helyezést értek el. Az arany érem mellé, 1800 induló gyermek közül kiemelkedő koreográfiájukkal a „Budapest kupát” is sikerült elhozniuk.

A csapat tagjai: Bernáth Fanni, Farkas Dóra, Hermann Viktória, Kovács Vivien, Novák Nikolett,
                           Oláh Vanessza, Rubus Réka, Takács Eszter, Tamás Csenge, Vörös Dóra.

Felkészítő tanárok: Feketéné Rendes Mária és Fekete Noémi

Képek

 

Zimándysok a csúcson

Ismét Pest megyei, országos és Kárpát-medencei eredményekkel büszkélkedhetünk

Megint kitettek magukért a Zimándy Ignác Általános Iskola diákjai, hiszen nehezebbnél nehezebb, igazán rangos tanulmányi versenyeken bizonyították felkészültségüket, rátermettségüket az elmúlt időszakban.

Április elején rendezték meg a Teleki Pál Kárpát-medencei földrajz–földtan verseny megyei fordulóját, amelyen Hadházi András hetedikes tanuló bejutott a Kárpát-medencei döntőbe. A május 12-én sorra került háromnapos kihíváson, melynek szervezője a Magyar Természettudományos Társulat volt, végül nagyon ügyes versenyzéssel harminc résztvevő közül a 9. helyet szerezte meg. Felkészítő tanára Kárpátiné Hesz Teréz volt, csakúgy, mint Csépány Dóra hatodikos diáké, aki a Tudásbajnokság Pest megyei fordulóján természettudományból elért első helyezésével öregbítheti az iskola hírnevét a június 1-jei, Szegeden megrendezendő országos döntőn. Csépány Dóri a Kaán Károly környezeti és természetismereti verseny megyei fordulójában is első helyezett lett; ezt a nehéz, sok felkészülést igénylő versenyt ötödikes–hatodikos gyerekeknek hirdetik, és megyénként csak egy tanuló jut tovább május 24–25–26-i országos megmérettetésre.

Magyar nyelvből is szenzációs eredményekről számolhatunk be: Rajeczky Csenge, aki a Bendegúz NyelvÉSZ Pest megyei első helyezettjeként korábban kivívta magának az országos döntőben való részvétel jogát, harmadik lett a május 11-én megrendezett végső fordulóban, egyetlen pontot veszítve, a két első helyezett mögött. Csenge közben tanára, Helfrich Judit segítségével gőzerővel készül a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny május végi Kárpát-medencei fordulójára is, amelyen azért indulhat el, mert – ahogy arról már tudósítottunk – márciusban megnyerte a Pest megyei döntőt. És június 1-jén a Tudásbajnokság országos döntőjén ugyancsak bizonyíthat, hiszen oda is bejutott… Szorítunk neki!

Nagy öröm, hogy ilyen eredményekről számolhatunk be, és további sikereket kívánunk a tanulóknak és tanáraiknak sok szeretettel.

 

 

Étkezési tájékoztató

A következő menüválasztásra
2019.05.13 - 2019.05.26. 24 óráig van lehetőség.

 

Tájékoztató a 2019. évi nyári táborozási lehetőségekről

Táborozási tájékoztató letöltése

 

Digitális Témahét 2019

 

Iskolaújság 3. szám

iskolaujsag3

 

Kaán Károly országos környezetismereti verseny eredménye

Kaán Károly XXVII. Országos Természet- és Környezetismereti verseny középdöntőjében

Csépány Dóra 6.a. megyei első lett, bekerült az országos döntőbe.
A verseny május végén lesz Mezőtúron. Ugyanitt Rajeczky Csenge 6.a. megyei 3. helyezett!
 
Felkészítő tanár: Kárpátiné Hesz Teréz
Gratulálunk!
 

TrachtTag

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár
ötödik alkalommal hirdette meg a népviselet napját. Felvettünk egy hétköznapon a német népviseletünk egy darabját, és  ünneppé tettünk egy
átlagos pénteket! Megidéztük őseink emlékét és bemutattuk örökségünket a
mindennapokban. Erről szól a TrachtTag, immár ötödik éve.

Képek